Kalaa kaverilta - Uuniahvenet

lauantai 26. toukokuuta 2018

Huomaan kirjoittavani jo blogini toista reseptiä vaikkei tämä varsinaisesti mikään ruokablogi olekaan. Mutta pakko jakaa kun niin hyvää tuli.


Tilannehan oli nimittäin se, että kalastava perhetuttava oli saanut saaliikseen melkoisen määrän kalaa ja iloksemme tarjosi siitä osan meille. Olen aiemmin paistanut kalaa fileenä, mutta kokonaisen kalan valmistus
on ollut toistaiseksi suuri mysteeri. Onneksi kalat olivat jo valmiiksi putsattu sisälmyksistä ja suomustettu, joten ensikertalaisen vastuulle jäi vain selvittää mitä tästä eteenpäin.


Hetken Googlettelun jälkeen löysinkin raikkaan oloisen reseptin tästä Kokit ja Potit blogista   ja päätin kokeilla. Tosin sillä erotuksella, että uuniperunoiden sijaan keitin potut normaalisti kattilassa sekä kevätsipulin korvasin purjolla koska halusin käyttää hyödyksi aiemmasta ruoasta jääneen jämäpätkän. Melkein kaikki aineekset ylipäätään löytyivät keittiön vakio”varusteista”. Ei siis mitään turhaa hifistelyä.

Jos ahvenet ovat siis sinunkin makuusi, niin kokeile tätä. Kastike oli myös niin herkullista, että sitä haluaisi lisätä melkein joka ruokaan. Sitä voisi hyvin käyttää dippinä tai vaikka majoneesin sijaan leivän päällä, tortilloja maustamaan, mielikuvitus rajana. Voit seurata ohjetta siis linkin takaa löytyvästä blogista tai tästä minun tyylilläni. Helppoa, helpooa ja erittäin maukasta! Olkaahan hyvät!


Uuniahvenet (valmistusaika noin 50 minuuttia)


3 Ahventa (suomustettuja ja sisälmykset poistettu) Sitruunan viipaleita
2,5cm Purjoa silputtuna
Suolaa
Oliiviöljyä

Perunoita

Suolaa ahvenet päältä ja sisältä
Lisää sisäännpurjosilppua sekä ohuehkot sitruunan viipaleet
Sivele vuoan pohjaan oliiviöljyä, lado ahvenet päälle ja sivele vielä kalojenkim päälle oliiviöljyä.
Paista kaloja esilämmitetyn uunin keskitasolla noin 30-45 minuuttia 175-180 asteessa (tämä ei kiertoilmauunin lämpötila)
Kalat ovat valmiit kun evät irtoavat kalasta pehmeästi.

Keitä kalan kypsymisen aikana perunat. Perunoiden puolittaminen nopeuttaa kypsymisaikaa.






Raikas joughurttikastike:
2dl maustamatonta joughurtti
1/4 Sitruunan mehua
1tl Sinappia
Korianteria ja basilikaa kourallinen
2cm Purjoa silputtuna
Suolaa
Ripaus sokeria

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja kastike on valmis.

Bon appétit!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Copyright OurUrbanCountry